Közlemény

 Nyomtatóbarát változat 

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár úr 2020. május 20-i bejelentése szerint a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és bölcsődék a megyékben 2020. május 25-től, a fővárosban 2020. június 2-tól visszatérnek a normál működési rendhez.   


A digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, 2020. június 15-ig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik. 


Június 2-től engedélyezett az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozása, egyéni felkészítés megtartása, az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása érdekében – a digitális munkarenddel párhuzamosan, a pedagógusok időbeosztásához alkalmazkodva, a védelmi intézkedések további betartása mellett. 

A köznevelési intézmény vezetője a helyi adottságoknak megfelelően határozza meg, hogy az iskolákban hányan vehetnek részt a június 2-től lehetővé tett kiscsoportos iskolai konzultációs órákon. 
Mivel a másfél méteres védőtávolság betartása kötelező, az adott tanteremben e védőtávolság biztosítása mellett történjen meg a tanulók beosztása. (Egy tanteremben legfeljebb 10 tanuló jelenléte javasolt.)   

A Ceglédi Tankerületi Központ valamennyi iskolája és óvodája továbbra is biztosítja az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét, az előzetes igényfelmérések alapján. A gyermekeket, tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadják. 


Ez a gyermekfelügyeleti rend június 26-ig kerül megszervezésre. A felügyeletben részt vevők számára június 2-15-ig elsősorban felzárkóztató, a tanulásokat támogató tevékenységekre, június 16-26-ig már a következő tanévre való felkészítésre kerülhet sor. 


A gyógypedagógiai profilú óvodák a többségi óvodáktól eltérően, iskolai tagozatukhoz igazodva működnek a hatályos jogszabályi háttér szerint, azaz: 

  ×         május 25-től továbbra is igényelhető gyermekfelügyelet, az eddigi szabályok szerint; 
  ×         június 2-től június 26-ig az iskolákhoz igazodva, igény szerint kell megszervezni az intézménybe járó gyermekek felügyeletét, 
  ×         június 26-ig a tanév során alkalmazandó szabályok szerint kell biztosítani az étkezést, 
  ×         június 29-től lép életbe a nyári szünetben alkalmazandó rend. 


A Ceglédi Tankerületi Központ intézményei egységesen nem szerveznek a tanév végén tömeges, a tanuló és a pedagógusok kötelező személyes részvételével járó, hagyományos tanévzáró ünnepséget és ballagást. 

Ezekre a rendezvényekre 2020. augusztus-szeptember hónapban kerül sor, az akkor hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően. Cegléd, 2020. 05. 24.                                                           

Fodor Gábor tankerületi igazgató

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz