Nyomtatóbarát változat 
karacs.jpg

Boldogságóra

 Nyomtatóbarát változat 
A boldogság óra programhoz tavaly csatlakozott iskolánk, miután két pedagógus elvégezte az ehhez kapcsolódó képzést. 
Az elmúlt tanévben az akkori negyedik osztállyal havi egy órában foglalkoztunk a témákkal, ez kellett ahhoz, hogy megkapjuk a Boldog Iskola címet. Így volt idén is, októberben vehettük át az oklevelet.   
A programot a Jobb Veled a Világ alapítvány hozta létre, kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és  módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. 
Tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki  fejlődéséhez és belső jóllétéhez. Egyre több országban sikerrel alkalmazzák a Boldogságórákat, amelyeken a diákok csoportosan és  egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére  inspirálják őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek  boldogságszintjének növekedéséhez. Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében  a Boldogság Intézet szakmai csapata egy teljes programot dolgozott ki a diákok boldogságra való  tanítására. 
Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását,  miközben erősíti önbizalmukat. Így nemcsak kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, de az iskolában  is jobban teljesítenek.   
 
A BOLDOGSÁGÓRÁK CÉLJA 

 A Boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem, hogy  vezérfonalat adjon az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek  legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek  tanulmányozására adjon lehetőséget. 

  A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a  boldogság különböző összetevőit, feltételeit.    
Az egyes témakörök sorrendben: 
  1. Boldogságfokozó hála 
  2. Optimizmus gyakorlása 
  3. Kapcsolatok ápolása 
  4. Boldogító jócselekedetek 
  5. Célok kitűzése és elérése 
  6. Megküzdési stratégiák 
  7. Apró örömök élvezete 
  8. Megbocsátás 
  9. Testmozgás 
  10. Fenntartható boldogság  

Év közben számos közösségi programot szerveznek, az egyik ilyen a tehetségkutató verseny volt, ahol sikeresen szerepelt Kali Endre Attila tanulónk, egészen az országos döntőig eljutott.  

Foltvarrók az iskolában

 Nyomtatóbarát változat 
2018. november 30-án klubnapközi keretén belül ismét ellátogattak hozzánk a foltvarró hölgyek. 
A foglalkozáson hóembert készítettek különféle textilanyagok felhasználásával. 
A gyerekek lelkesen vettek részt a munkában és örömmel vitték haza a kész tárgyakat. Sokan ajándékként adják oda hozzátartozóiknak.       

Jövőre is nagy szeretettel várjuk a foltvarró kör tagjait, akik nagy odaadással és türelemmel foglalkoztak az iskola tanulóival.

Megemlékezés Montágh Imréről

 Nyomtatóbarát változat 
2018. október 26-án megemlékezést tartottunk iskolánk névadójáról, Montágh Imréről. Ez a negyedik osztályos tanulók részvételével történt. 
Montágh Imre életének és munkásságának felolvasását követően néhány nyelvtörővel tettük színesebbé a műsort. Szalagot kötöttünk az emlékfalra, majd beletekintettünk Montágh Imre Útravaló című műsorába. 

A megemlékezésről a Ceglédi Tankerületi Központ által felkért gyermekekből álló médiastáb készített felvételt.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

 Nyomtatóbarát változat 
2018. október 19-én iskolánk ünnepi megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. 
Iskolánk tanulói verssel, tánccal, énekkel elevenítették fel a 62 esztendővel ezelőtt megtörtént fontosabb eseményeket. 
Néhány képanyag hozta közelebb hozzánk az október 23-tól november 4-ig tartó események legfontosabb mozzanatait.

Asztalitenisz verseny

 Nyomtatóbarát változat 
A 2018 2019. tanévben november 28-án a FODISZ kiírása szerint került megrendezésre hagyományosan iskolánk szervezésében a Pest Megyei Asztalitenisz verseny a Varga István Sportcsarnokban. 
A versenyre rekord nevezés érkezett a meghirdetett három korcsoportban a megye 7 településéről, Abony, Cegléd, Gödöllő, Gyömrő, Érd, Nagykőrös és Szentendre iskoláiból. 
Az 53 nevezett versenyző közül iskolánkból 8 tanuló küzdött meg a helyzésekért Kali Endre, Pók Krisztián, Telek Tibor, Tisza Klementina 5. o., Kovács József, Urbán Attila, Zólyomi Nikoletta 7. o. és Kovács Veronika 8.o. 

A verseny végi helyezettek: Kovács Veronika I.
                                             Tisza Klementina III. 
                                             Kovács József  V.
                                             Kali Endre  VI.

Támogatóink: Abony Város Önkományzat,
                       Mészáros Vendéglő BT.

A versenyre a tanulókat felkészítette, a versenyt megszervezte és levezette, a beszámolót megírta Andrási István

 Nyomtatóbarát változat 
Javítóvizsgák időpontja:

2018. augusztus 29. 9:00

 Nyomtatóbarát változat 
Tanévnyitó ünnepély

2018. szeptember 3. 8:30

A tanulók ünneplő ruhában érkezzenek, legkésőbb 800 órakor, a tanítás 1500 óráig tart. Étkezést az előzetes igények alapján már biztosítunk erre a napra.

Örömzene az iskolában

 Nyomtatóbarát változat 
                           Az iskolások sem maradtak ki az örömzenélésből    20180524_0947231.jpgAz ovisok után az iskolába járó gyerekek is részt vehettek két rendhagyó ének- zene órán. 
  Ónodi Gábor színésznek nagyon köszönjük, hogy ismét szakított időt arra, hogy örömet okozzon a gyerekeknek.  
Az összevont első és második osztályban játékos ritmusgyakorlatok után gitár kísérettel közösen énekeltünk, majd hangrudakkal eljátszottuk azokat a dalokat, amiket közösen tanultunk.  
A szünetben egyre több gyerek érkezett kipróbálni gitár tudását, ezért a második óra után az udvaron közösen énekeltünk és táncoltunk, amit mindenki nagyon élvezett és reméljük, a tanulás is könnyebben ment a kikapcsolódás után. Indulás előtt a gyerekek rajzokkal kedveskedtek Gabi bácsinak.   

  Boros Anikó    

Atlétika eredmények

 Nyomtatóbarát változat 
Országos Diákolimpia Atlétika Döntő Győr 2018.06.02-03.

Az Abonyi Montágh Iskolából két tanuló jutott el az idei tanévben az Országos Diákolimpiára Atlétika sportágban. 
A Pest Megyei versenyen győztes Kóczián Nikoletta 300 m síkfutásban és Strohmayer Szabrina 400 m síkfutásban és magasugrásban képviselhette iskolánkat és egyben megyénket az Olimpián. 
Mindketten jól szerepeltek, hiszen pontszerzők lettek. Nikoletta 3. helyezést ért el futószámában, Szabrina 4. lett magasugrásban. 
Mindketten a megyei versenyen teljesített szintnél  jobb eredménnyel  érték el helyezésüket. 
A verseny végén rendezték meg a svéd váltót, aminek mindketten tagjai voltak és két érdi kislánnyal együtt futva a 6. helyen értek célba.

A versenyre a lányokat felkészítette és elvitte, majd ezt a hírt közzé tette: Andrási István gyp. tanár 
Oldal:   <<        >>