Megyei Komplex Tanulmányi Verseny

 Nyomtatóbarát változat 
Immáron 44. alkalommal került megrendezésre a megyei komplex tanulmányi verseny 2019. április 10-én szerdán Veresegyház városában. A versenyen 6. és 7. osztályos diákok négy fős csapata indulhatott.

Abony csapat tagjai:

Kali Endre Attila 6. osztály 
Telek Tibor Tamás 6. osztály
Kovács József 7. osztály
Lipák Róbert 7. osztály  

Pest megye csapatai hat tantárgyból mérték össze tudásukat. Magyar irodalom, magyar nyelv (egyéni verseny), természetismeret, földrajz, történelem és életvitel megadott témaköreiben csapatunk I. helyezést ért el. 
Az egyéni nyelvtan versenyben a hatodikosok közül Kali Endre Attila első helyezést, a hetedikesek közül Lipák Róbert szintén első helyezést ért el.
Ezzel az eredménnyel, Abony csapata továbbjutott a Kisújszálláson 2019. május 31-június 1-jén megrendezésre kerülő Országos Komplex Tanulmányi Versenyre is.  

Felkészítő tanárok: Andrási István, Dóra Anikó, Falusi Mónika, Kovács Edina, Lendvai Attila Szabolcsné, Nagy Andrea, Vargáné Bíró Marianna

Külön köszönjük a Rendőrség képviselőinek,  Sós Zsanett Rendőr törzsőrmester és Kapás Béla Rendőr főhadnagy munkáját, akik a közlekedési ismeretek témakörben elméleti és gyakorlati oktatásban részesítették gyermekeinket.

Gratulálunk a csapatnak!  

Városi József Attila Szavalóverseny

 Nyomtatóbarát változat 
Abonyban 2019. április 6-án délelőtt rendezték meg a József Attila szavalóversenyt. Iskolánkat Kali Endre Attila képviselte a 6. osztályosok korcsoportjában, ahol Arany János: A vigasztaló című versével az előkelő 5. helyezést érte el, továbbá a közönségdíjat is magáénak tudhatja.  

Nagyon büszkék vagyunk rá!

Vezetői program

 Nyomtatóbarát változat 
A korábban meghirdetett intézményvezetői pályázatra egy pályázat érkezett.
Nagy Andrea vezetői programja "ITT" olvasható.

Intézményvezetői pályázat

 Nyomtatóbarát változat 
IV_20190225.png

Zsinórlabda

 Nyomtatóbarát változat 

Megyei Zsinórlabda versenyt rendeztek 2019.01.09-én Gödöllőn. 
Iskolánk csapata is részt vett, másik 3 csapattal, Cegléd, Érd, Gödöllő. A körmérkőzéses formában lebonyolított versenyen csapatunk egy mérkőzést nyerve a 3. helyen végzett.

Eredmények:

Gödöllő -Érd  2:0
Abony.-Cegléd 2:0
Gödöllő-Cegléd 2:0
Érd-Abony 2:0
Cegléd-Érd 2:0
Gödöllő-Abony 2:0


A verseny végeredménye:

1. Gödöllő 
2. Érd
3. Abony 
4. Cegléd

Az első helyezett csapat országos döntőbe jutott, a második helyezett területi selejtezőn vehet részt. 

Iskolánkat Juhász Bettina, Víg Bence, Zólyomi László 5.o., Kali Endre, Telek Tibor Tamás, Tisza Klementina, Szabó Boglárka 6.o., Kiss Erik, Kovács József, Urbán Attila , Zólyomi Nikoletta 7.o. tanulók képviselték. 

A tanulókat felkészítette és versenyre vitte , majd a beszámolót megírta:  Andrási István. 
Az utaztatásban segítségére volt Balogné Polyák Erzsébet.

 Nyomtatóbarát változat 
karacs.jpg

Boldogságóra

 Nyomtatóbarát változat 
A boldogság óra programhoz tavaly csatlakozott iskolánk, miután két pedagógus elvégezte az ehhez kapcsolódó képzést. 
Az elmúlt tanévben az akkori negyedik osztállyal havi egy órában foglalkoztunk a témákkal, ez kellett ahhoz, hogy megkapjuk a Boldog Iskola címet. Így volt idén is, októberben vehettük át az oklevelet.   
A programot a Jobb Veled a Világ alapítvány hozta létre, kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és  módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. 
Tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki  fejlődéséhez és belső jóllétéhez. Egyre több országban sikerrel alkalmazzák a Boldogságórákat, amelyeken a diákok csoportosan és  egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére  inspirálják őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek  boldogságszintjének növekedéséhez. Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében  a Boldogság Intézet szakmai csapata egy teljes programot dolgozott ki a diákok boldogságra való  tanítására. 
Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását,  miközben erősíti önbizalmukat. Így nemcsak kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, de az iskolában  is jobban teljesítenek.   
 
A BOLDOGSÁGÓRÁK CÉLJA 

 A Boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem, hogy  vezérfonalat adjon az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek  legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek  tanulmányozására adjon lehetőséget. 

  A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a  boldogság különböző összetevőit, feltételeit.    
Az egyes témakörök sorrendben: 
  1. Boldogságfokozó hála 
  2. Optimizmus gyakorlása 
  3. Kapcsolatok ápolása 
  4. Boldogító jócselekedetek 
  5. Célok kitűzése és elérése 
  6. Megküzdési stratégiák 
  7. Apró örömök élvezete 
  8. Megbocsátás 
  9. Testmozgás 
  10. Fenntartható boldogság  

Év közben számos közösségi programot szerveznek, az egyik ilyen a tehetségkutató verseny volt, ahol sikeresen szerepelt Kali Endre Attila tanulónk, egészen az országos döntőig eljutott.  

Foltvarrók az iskolában

 Nyomtatóbarát változat 
2018. november 30-án klubnapközi keretén belül ismét ellátogattak hozzánk a foltvarró hölgyek. 
A foglalkozáson hóembert készítettek különféle textilanyagok felhasználásával. 
A gyerekek lelkesen vettek részt a munkában és örömmel vitték haza a kész tárgyakat. Sokan ajándékként adják oda hozzátartozóiknak.       

Jövőre is nagy szeretettel várjuk a foltvarró kör tagjait, akik nagy odaadással és türelemmel foglalkoztak az iskola tanulóival.

Megemlékezés Montágh Imréről

 Nyomtatóbarát változat 
2018. október 26-án megemlékezést tartottunk iskolánk névadójáról, Montágh Imréről. Ez a negyedik osztályos tanulók részvételével történt. 
Montágh Imre életének és munkásságának felolvasását követően néhány nyelvtörővel tettük színesebbé a műsort. Szalagot kötöttünk az emlékfalra, majd beletekintettünk Montágh Imre Útravaló című műsorába. 

A megemlékezésről a Ceglédi Tankerületi Központ által felkért gyermekekből álló médiastáb készített felvételt.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

 Nyomtatóbarát változat 
2018. október 19-én iskolánk ünnepi megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. 
Iskolánk tanulói verssel, tánccal, énekkel elevenítették fel a 62 esztendővel ezelőtt megtörtént fontosabb eseményeket. 
Néhány képanyag hozta közelebb hozzánk az október 23-tól november 4-ig tartó események legfontosabb mozzanatait.
Oldal:   <<        >>