Média megjelenések

Új Néplap(Jász-Nagykun-Szolnok Megye) - Belelendült az EU-s pályázatírásba a Montágh iskola

Segíts magadon, az isten is megsegít. Akár ez is lehetne a közelmúltban megszépült épületegyüttessel gazdagodott Montágh Imre Általános Iskola jelmondata. Az intézmény tantestülete ugyanis elhatározta: megpróbál tőkét kovácsolni abból, hogy hazánk uniós csatlakozása miatt szervezeti átalakulásra kényszerült. A módszertani központként is működő — és ezen belül a város logopédiai, gyógytestnevelési és gyógypedagógiai ellátásáért felelős — közösség nagy fába vágta a fejszéjét. Fennállása óta először — együttműködve a város gimnáziumával, másik két általános iskolájával és családsegítő központjával — EU-s pályázatot nyújtott be a speciális nevelési igényű gyermekek integrált oktatására — tudtuk meg Nagy Andreától. A tanulmányt készítő szakembergárda irányítója elmondta, harmincötmillió forintra nyújtották be támogatási igényüket. S bár az elbírálás végeredményét még nem ismerik, ez nem gátolta meg a módszertani központ munkatársait abban, hogy azóta — immár önállóan — egy újabb dokumentációt is összeállítsanak. Mégpedig annak reményében, hogy újabb tizennyolcmilliós támogatást elnyerve megteremthessék hat pedagógus képzésének és a digitális iskolai eszközháttér-fejlesztésének lehetőségét.

Új Néplap(Jász-Nagykun-Szolnok Megye) - Új pedagógiai módszerre tér át a Montágh iskola

Fennállásának talán legjelentősebb pályázati eredményét érte el a minap a Montágh Imre Általános Iskola. A város gimnáziumával, másik két általános iskolájával és családsegítő központjával együttműködve még tavaly nyújtották be azt a két EU-s pályázatot, amelyek egyikére sikerült támogatást nyerniük a Humán Erőforrás Operatív Program keretében — tudtuk meg Nagy Andreától. A tanulmányt készítő szakembergárda irányítója elmondta, a több mint tizenhétmilliós forrásból hat pedagógus képzésével és a digitális iskolai eszközháttér fejlesztésével megteremthetik a suliba járó speciális nevelési igényű gyermekek számára egy új képzési módszer, az úgynevezett kompetencia alapú tanulás feltételeit.

Új Néplap(Jász-Nagykun-Szolnok Megye) - A felszerelések beszerzése már a jövő év elején megtörténik

Fennállásának egyik legjelentősebb változását éli a Montágh Imre Általános Iskola. Mint ahogyan az az intézmény montagh.abony.hu című honlapjáról is kiderül: elkezdték az áttérést a kompetencia alapú oktatásra. A 2008 január 31-ig tartó programra korábban a város gimnáziumával, másik két általános iskolájával és családsegítő központjával együttműködve nyertek uniós támogatást a Humán Erőforrás Operatív Program keretében — tudtuk meg Nagy Andreától. A tanulmányt készítő szakembergárda irányítója elmondta, a több mint 17 milliós forrásból hat pedagógus képzésével és a digitális iskolai eszközháttér fejlesztésével megteremthetik a suliba járó speciális nevelési igényű gyermekek új képzési módszerének feltételeit. Előbbi már javában tart, és 2007 első negyedévére a modern felszerelések beszerzése is megvalósul.